20, 21 en 23 december 2018

Aanvang: 20:00 uur (inloop 19:30)
Locatie: Bonnefantenmuseum Maastricht
Toegang: €14,95
Reserveren: https://www.eventbrite.com/e/common-chorale-tickets-53142876775
Steun onze CROWDFUNDING

Common Chorale
Twee jaar geleden presenteerde Het Geluid tijdens de carnavalsdagen in Maastricht het succesvolle Common Carnaval, waarin nieuwe en oude Maastrichtenaren bij elkaar werden gebracht rondom de carnavalstraditie. De uit Syrië afkomstige 'Prins Ali d'n Ierste' kreeg niet alleen lokaal, maar ook landelijk media-aandacht. Naast het welkom heten van vluchtelingen en nieuwkomers in onze stad, was het tevens de ultieme poging om dwars door verschillende culturen en klassensystemen gezamenlijk aan iets te bouwen. Dit gaat Het Geluid opnieuw doen met Common Chorale!

De afgelopen weken werd via verschillende auditieronden het meest sociaal diverse en inclusieve community-koor van Nederland samengesteld. De komende tijd verkent dit koor van ervaringsdeskundigen thema's rond welvaartsverdeling, armoede en voedsel in de stad Maastricht, in samenwerking met professionele operamakers, vocal coach Kirsten Schötteldreier, dirigent en theatermakers. Dit gezamenlijke maakproces leidt uiteindelijk tot de productie van een muziektheatervoorstelling die op 20, 21 en 23 december wordt gepresenteerd  in het Bonnefantenmuseum Maastricht.

Regisseurs Romy Roelofsen en Gable Roelofsen: ‘Common Chorale zal het wijkproject-gehalte overstijgen. We voeren het concert op in het Bonnefantenmuseum en werken met de getalenteerde ontwerper Davy van Gerven. De nieuwe composities zijn geschreven door Monique Krüss. De Griekse componist Thanasis Deligiannis neemt het koor mee in de wereld van het instant-composing, waarbij de verschillende lichamen en stemmen op de vloer samenkomen in een moderne compositie, maar ook een hartelijk requiem voor de schaamte die mensen in financiële nood kunnen ervaren.'

Regie van zowel proces als voorstelling: Romy Roelofsen en Gable Roelofsen
Gecomponeerd door: Thanasis Deligiannes, Monique Krüss en Geert Oddens
Onder muzikale leiding van: Kirsten Schötteldreier
Decor/kostuumontwerp: Davy van Gerven
Uitvoerend producent: Hanna Zwart
Koor: Annie Smeets, Bianca Houten, Cindy Keerssemeeckers, Irene Tusoni, Larenka Hoareau, Lucy Willems, Mieke Eijssen, Myriam Vegers, Norma Vlugt, Désirée Tonnaer, Irina Loskova, Dominyka Ulinskaite, Bertie Storms, Marita Schropp, Mirjam Kooyman, Soraya Halder, Anja Vrancken, Erica Ruijters, Annemarie Hanssen, Rineke Kroon, Alyssa Simons, Marjon Gulickx, Jaklien Bodagjan, Stephanie Reid, Bjorn Gillisen, Frans Bastiaens, Hans Vermunt, Pieter Eijssen, Jac Knols, Giampaolo Cadore, Ate Stam, Jeroen Horbach, Massimo Dragone, Orwoa Moshref, Roberto Koolen, Peter Otten, Jef van Heusden, Peter Gorissen.
Partners: Quiet Community Maastricht, AANzet, project Droommoeders, maatschappelijk restaurant Vorkje Prikken, Juupu, Stichting de Gouwe, Stichting Veul Diech Good,  Humanitas, Café Tribunal, Collective Workspace, The Student Hotel, Stichting Doen, Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Kannunik Salden, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Maastricht, Provincie Limburg & het Bonnefantenmuseum.